2021 Honda Ch-R Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi – 2021 Honda Ch-R Alınır Mı?

Orta segment kategorisine dahil edilen yeni Honda Ch-R modeli, oldukça popüler bir kasa yapısına ve iç sisteme sahip. Son zamanlarda popülerliğini koruyan ve orta segmente göre fiyatı gayet cazip tutulan Honda Ch-R modelinin 2018 modelinde, yeni güvenlik aşamaları da eklenmiş durumda. Bu sayede yeni aracın hem güvenliği, hem de konforu bir başka kaliteye sahip olacak diyebiliriz.

Teknik Özellikler

Tüm alanlarında daha da ilerleme yaşayan 2018 Honda Ch-R modeli, 6 ileri vitese sahip olacak. Bunun yanı sıra 116 hp beygir gücü ve 1197 cc motor gücüyle karşımıza çıkacak olan yeni Ch-R modelinde maksimum hız da 190 km/h olarak ölçülmüş. Yakıt türü benzinli olan yeni aracın benzin deposu 50 litre hacme sahip olurken, aracın üreteceği tork maksimum 185 Nm olacak.

Güvenlik

Daha önceki Ch-R modelinin güvenlik aşamalarına baktığımız zaman, ilk olarak hava yastıkları dikkat çekiyor diyebiliriz. Diğer senelere göre 2018 modelde hava yastıkları arttırılmış ve yolcuların diz kısmına denk gelecek şekilde yeni hava yastıkları ilave edilmiş. Durum böyle olunca da, olası bir kaza esnasında açılacak diz hava yastıkları, kişinin eklem sakatlıklarını önleyecek. Bunun yanı sıra ABS, EDB, ASR ve ESB güvenlik sistemleri de aracın içerisinde yerini alacak. Issız yollarda fark edilmeniz için tasarlanmış alaşım jantlar, sizi gece yolculuklarında bile farklı kılacak ve korumayı başaracak. Son olarak araçta GPS ve HGS sistemleri bulunacağı için, çalınmanın söz konusu olamayacağını da söyleyebiliriz.

Yakıt Analizi

2018 Honda Ch-R modelinin yakıt durumu da, bulunduğu segmente göre gayet iyi diyebiliriz. 50 litrelik benzin hacmiyle kullanıcılara merhaba diyecek yeni modelin şehir içi yakıt kullanımı 7.4 litre olarak belirlenmiş. Ayrıca şehir dışında bu oran 5.1 litreye kadar düşerken, ortalama yakıt tüketimi de 5.9 litre olarak belirlenmiş.

Fiyatlar

Yeni 2018 Honda Ch-R modeli, ilk tanıtıldığı yerde 18.750$ fiyat etiketine sahip olmuştu. Tanıtılan yerden hala bu fiyata denk gelmemiz mümkün ancak, ülkemizde maalesef bu durum değişkenlik gösteriyor. Sürekli artış gösteren Dolar/Euro kuru nedeniyle ülkemizde bu araca yaklaşık 120.000 – 150.000 TL arasında sahip olabiliriz.

 

Yorum Yazın

Verdiğiniz e-posta adresini başkaları göremez.


*