Telefonunuzu 2 Ay Boyunca Kullanmadığınızda Bunlar Değişiyor!

 

Reddit kullanıcısı olan Tanglebrook, 2 ay boyunca Android telefonunu hiç kullanmadı ve sonrasında tüm uygulamalar ve ayar bölümü de dâhil olmak üzere tüm Android yedekleme verilerinin de işlevsiz olduğunu söylediği bir yazı aracılığıyla bu ilginç deneyimini kullanıcılarla paylaştı.

Bildiğiniz üzere bir telefon hiç kullanılmamak üzere tam 60 gün boyunca aktif değilse, Google bu noktada devreye girip otomatik olarak Android yedeklemesini silecektir. Farklı gelen şu ki, Google, tüm Android yedeklemesini silmeden önce kullanıcıya önceden bildirimde bulunmayacağını da açıkladı.

Tam da bu noktada Reddit kullanıcısı, Google’ ın yedeklemesini silmeden önce kendisine herhangi bir bildirim veya uyarı göndermediğini görünce bir hayli şaşırdı. Daha sonra Tanglebrook, Sürücü Desteği ile irtibata geçtiğinde şirketin ödemesine rağmen kurtarma seçeneğinin olmadığını fark etti.

Bir hatırlatmada bulunacak olursak, bir cihazın iki hafta boyunca etkin olmaması durumunda, Google Drive yedekten önce bir son kullanma tarihi görüntüleyecek ve otomatik silene kadar ne kadar süre kaldığınızı gösteren bir geri sayım ile hatırlatmada bulunacaktır.

Yorum Yazın

Verdiğiniz e-posta adresini başkaları göremez.


*