2019 Volkswagen Jetta Özellikleri – Jetta Alınır mı?

Volkswagen tarafından en yeni platformu MQB ile üretilen 2019 Volkswagen Jetta, Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. 7. nesil olarak üretilen Jetta, platformunda yer alan Arteon, Golf ile birlikte Audi A3’ten esintiler içeriyor. Özellikle araca yandan ve arkadan bakıldığı zaman Audi A3’ün güncellenmiş modeli olarak görünürken, fiyat açısından şirketin en uygun fiyatlı modeli olarak sunuluyor.

Yenilenen Volkswagen Jetta, diğer Volkswagen araçlarına göre basit bir görünümde kalan halinden uzaklaşarak, hem daha şık hem de daha sportif bir görünüm kazanıyor.

Volkswagen Jetta Genel Özellikleri

Dört çizgili ön ızgarası ile daha sportif ve heybetli görünüme sahip olacak Jetta, LED ön farları sayesinde dikkat çekecek ve bu özellikler ABD’de standart donanım olarak otomobil severlere sunulacak.

MBQ platformu kullanıldığı yeni Volkswagen Jetta, aks mesafesi olarak 33 mm artarak 2,685 mm’ye ulaşırken, yolcuları için daha uzun bir bacak mesafesi sunmuş olacak.

İç tasarımına bakıldığında da tümüyle yenilenmiş olan 2019 Volkswagen Jetta, daha yüksek kalitedeki malzemeler ile donatılırken, bu açıdan neredeyse Golf’ten geri kalır yanı bulunmuyor. Yeni multimedya ekranına sahip olan araç, ambiyans aydınlatması ile farklı görünürken, Active Info Display tam dijital gösterge paneli sayesinde daha şık görünüyor. Aynı zamanda ısıtmalı koltuk ve 400 watt BeatsAudio ses sistemine sahip olarak Jetta da sunulacak birçok özellikler de opsiyon olarak sunulacak.

Güvenlik açısından yeni sistemler kullanılan Jetta’da ön çarpışma uyarısı, acil durum freni, şerit takip sistemi, ikincil çarpışma önleyici ve adaptif hız sabitleyici gibi özellikler bulunacak.

Volkswagen Jetta Teknik Özellikleri

Yeni Jetta’nın Avrupa’da hangi versiyonla satılacağı bilinmezken ABD’de satışa sunulacak araçlarda 1.4 litre TSI motora sahip olacak. Bu motor 148 beygir ve 250 Nm tork güç üretecek.

ABD’de yeni Jetta S, SE, SEL ve SEL Premium olmak üzere dört farklı donanım paketiyle satışa sunulacak. Start/stop özelliği olmayacak 6 ileri manuel şanzımana ilave olarak, Start/stop özelliğine sahip olacak 8 ileri DSG otomatik şanzıman seçeneği sunulacak.

Yorum Yazın

Verdiğiniz e-posta adresini başkaları göremez.


*