Kombi Filtresi Nedir? Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kombi filtresi olarak isimlendirilen ve kombinizin performanslı kullanımı açısından çok önemli bir parçadır. Ancak kombi filtresi isimli teknik bileşen, kombinin bünyesinde bulunan bir parça değildir. Yani kombinin dışında yer alan harici bir bileşendir. Kombi filtresi kombiye bağlanan tesisatın borularında yer alan bir bileşendir. Kombinizin alt kısmından sirkülasyonu sağlayan iki adet boru bulunur ve bu iki borunun her birinde de kombi filtresi olarak adlandırılan filtre bileşeni bulunur. Birisi kombiye su girişini sağlayan(soğuk), biri de petek sisteminden dönen suyun girişini sağlayan iki boruda da bulunan filtre pas ve tortu gibi yabancı cisimlerin kombi sistemine girişini engellemeyi sağlar. Ancak uzun süre temizlenmemesi durumunda Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize kombi performans ve işlev sorunları ile ilgili başvuruda bulunmak zorunda kalmanıza neden olur.

Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kombinizin filtresinin yani 2 su giriş borusunda bulunan filtrelerin temizliğinin yapılması, performans sorunu yaşamamanız ve olası arızaları engelleyebilmeniz açısından çok önemlidir. Bu nedenle periyodik olarak kombinizin filtresinde temizleme yapmalısınız. Nitekim profesyonel Caddebostan Bosch Servisi ile yaptıracağınız periyodik kombi bakımı kapsamında da kombi filtresi temizliği yapılır. Bunun dışında genel olarak kombinizin filtre temizliğini evde bireysel olarak da yapabilirsiniz. Uygun teknik ekipmanlarınız bulunuyor ise;

  • Kombinizi kapalı konuma getirme,
  • Kombi soğuk su giriş ve kalorifer geri dönüş boru vanalarını kapatma,
  • Kombi elektrik bağlantısını kesme,
  • Kombi ve peteklerde bulunan suyu tamamen boşaltma,

İşlemlerini yerine getirmelisiniz.

Kombinizde güvenli müdahale koşullarını oluşturduktan sonra cihazın alt kısmındaki iki borunun kör tapalarını bir anahtar yardımıyla açmalısınız. Bu şekilde içerisinde yer alan filtreye ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız filtreyi de sıcak su altında/içinde diş fırçası gibi bir ürün kullanarak, tamamen temizlemeli ve yıkamalısınız. Bazı durumlarda kombi filtrelerinin temizlenebilecek durumda olmaması da mümkün olabiliyor. Bu durumda yeni kombi filtreleri satın alarak, yerine takmanız gerekir. Temizleme işleminin ardından filtreleri yerine takmanız ve kör tapaları saat yönünde çevirecek şekilde yerine iyice oturtmalısınız. Son olarak kombinizin kapattığınız tüm kaynak ve bileşenlerini yeniden açık konuma getirmelisiniz. Bu aşamada kombinize su giriş vanasını açarak, basınç seviyesinin 1.5 bar ile 2 bar aralığına çıkmasını sağlamalısınız. Kombinizin filtre temizliğini yaptırmak veya başka bir sorunla ilgi profesyonel destek almak üzere ise Feneryolu Bosch Servisi merkezimize 7/24 kolayca başvuruda bulunabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*