Pembe Estetik İle Diş Taşı Oluşumuna Son Verip Mutlu Gülüşlere Sahip Olun

Diş taşı bakteriyel besinlerin dişin yüzeyinde birikmesi ile meydana gelmesine denmektedir. Bu besinlerin diş taşı oluşumuna olduğu sebep dişlerin her gün fırçalanmaması ve diş ipi kullanılmaması olmaktadır. Diş taşlarının oluşumu her ne kadar büyük bir sorun gibi gözükmese de ihmal edilmesi halinde büyük bir sorunlara yıl açabilir. Düzenli olarak diş fırçalama oldukça önemlidir. gebze diş kliniği diş taşı temizlemesi alanında hizmet vermektedir.

 Diş Taşı Oluşumuna Katkıda Bulunan Diğer Nedenler

l Dişlerin her gün fırçalanmaması

l Diş aralarının temizliği için diş ipinin ihmal edilmesi

l  Diş sağlığını olumsuz bir şekilde tetikleyen şeker ve karbonhidratlı yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi

l  Diş temizliği yaparken arka dişleri ağzı yeteri kadar fırçalamamak diş taşı oluşumuna olumsuz etki etmektedir.

Diş Taşının Verdiği Zararlar

l Diş etleri kızarır, şişer ve hassaslaşır.

l Fırçalarken, diş ipi ya da ağız bakım suyu kullanırken diş eti kanaması olur.

l Diş yüzeyinde sarı veya kahverengi lekeler oluşur.

l Ağız kokusuna neden olur.

l Diş taşları, pürüzlü yapısı nedeniyle düzgün fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı zorlaştırabilir.

l Diş taşı oluşması durumunda sadece bir diş hekimi tarafından, muayenehane ortamında özel araçlarla temizlenmesi mümkün olmaktadır. gebze diş kliniği tarafından diş taşı temizliği işleminde kullandığı tüm malzemeler ve cihazlar hijyen kurallarına uygun olup son kalite ürünler olmaktadır.

Gingivektomi

 Diş taşlarına ve kullanılan bazı ilaçlara ya da diğer rahatsızlıklara bağlı olarak bazen diş etleri büyüme durumu oluşturabilir. Klasik yöntemlerle tedavi edilemeyen, büyüyen ve sertleşen diş etleri lokal anestezi altında şekillendirilir. gebze diş kliniği bu şekillendirme işleminde klasik cerrahi yöntemler ya da lazer kullanmaktadır.

 Diş Taşı Oluşumunu Engellemek İçin Ne Yapılmalı?

 Diş taşı oluşumunu engellemek için ağız ve diş hijyeninin sağlanması oldukça önemlidir. Özellikle düzenli olarak diş hekimine muayene yapılması ve dişlerin düzenli fırçalanması oldukça faydalı olacaktır. Orta yumuşaklıkta ve orta boy bir diş fırçası kullanmalıdır. Hastanın diş yapısına uygun bir diş macunu seçmesi gereklidir. Diş fırçalandıktan sonra özellikle diş taşı oluşumunu önleyen ağız bakım suyu kullanılması diş taşı oluşumunu büyük oranda engeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*