İkinci Üniversite İçin Açık Öğretim Fakültesine Başvuru Nasıl Yapılır?

“Hangi bölümden mezunsun” ya da “Hangi bölümde okuyorsun” sorularına iki farklı üniversite ile cevap vermek, şüphesiz ki bir çok insan için vazgeçilmez bir gurur kaynağı olacaktır. Özellikle kariyer hayatında başarı sağlamak isteyen gençler, üniversiteleri devam ederken açıktan bir üniversite daha okuyarak çift diploma ile mezun olma şansını yakalayabilirler. Peki ama nasıl? İkinci üniversite olarak sınavsız bir şekilde Açık Öğretim Fakültesi’ne nasıl kaydolunur? İşte tüm detaylar!

Her yıl üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte tekrar gündeme gelen Açık Öğretim Fakültesi kayıtları, bir çok öğrenci tarafından büyük bir merak konusu olmaktadır. Herhangi bir lisans ya da önlisans programına kaydı olmayan öğrencilerin YGS’den barajı geçmiş olmalarıyla kayıt yaptırabilecekleri Açık Öğretim Fakültelerine herhangi bir bölüme kaydolmuş ve eğitim gören her öğrenci de koşulsuz bir şekilde başvuru yapabilmektedir.

Eğer YGS puanınız ile bir örgün öğretim programı yerine Açık Öğretim’e kaydolmak istiyorsanız, tercih döneminizde tercih yapmalı ve AÖF bürolarından kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir. Lakin, herhangi bir bölüme kaydolduktan sonra 2. Üniversite olarak AÖF’yü düşünüyorsanız, cevabınız makalemizin devamında.

Herhangi bir üniversitede lisans ya da önlisans eğitimi alan her öğrenci, AÖF’de eğitim almaya hak kazanmış demektir. Bu kaydı gerçekleştirmek için ise, aşağıda bahsettiğimiz adımlar, harfiyen uygulanmalıdır. İşte ikinci üniversite olarak Açık Öğretim Fakültesi’ne kaydolmak için tüm detaylar.

  • Web Sayfasından Online Kayıt Yapmak

Açık öğretim fakültesinin web sitesi olan https://aof.anadolu.edu.tr/anasayfa/DEfault.aspx adresine giriş yaparak, aşağıda yer alan “Kayıt Otomasyonu” seçeneğine tıklamalısınız.

  • Kayıt Ekranı

Açılan ekranda alt alta sıralı seçeneklerden “İkinci Üniversite” bölümüne tıklayarak devam etmelisiniz.

  • Kayıt İçin Bilgi Giriş Ekranı

Karşımıza 5 aşamadan oluşan bir ekran geliyor. Burada karşımıza çıkan ekrana bizden istenilen gerekli bilgi girişlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yapıyoruz. Bu ekranda 4.aşamada muaf olmak istediğiniz dersleri seçerek AÖF bürosuna belge tesliminde transkriptinizi teslim ederek ders muafiyetinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üniversitede birinci sınıfsanız, yine bir AÖF bürosundan hangi dersleri hangi fakültenizden aldığınızı araştırmanız sizin lehinize olacaktır.

  • Ödeme Yapmak

Web sitesinde yer alan bu alanlar üzerinde ilgili doldurmaları yaptıktan AÖF tarafından hesaplanan harç bedelini yatırmanız gerekmektedir. Ne kadar harç yatıracağınız ve hangi bankalara hangi tarihler arasında ödeme yapabileceğiniz, karşınıza çıkan ekranda size bildirilmektedir. (%40 ve üzeri engelli adayları harç yatırmadan engelli raporlarıyla birlikte AÖF bürolarına başvurabilirler. Bu adaylar harç bedelinden muaf tutulmaktadır.)

  • Kaydınızı AÖF Bürosundan Onaylatmak

Kaydınızı tamamladıktan hemen sonra doldurduğunuz kayıt bilgilerinin yer aldığı belgenin çıktısıyla birlikte, kayıt sırasında belirttiğiniz AÖF bürosuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Üniversiteniz ile memleketiniz farklı şehirlerde ise, başvuru tarihleri arasında hangi şehirde olacağınıza göre AÖF bürosu tercihi yapmanızda fayda vardır.

Yorum Yazın

Verdiğiniz e-posta adresini başkaları göremez.


*