Kosgeb kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayan bireylerin, devlet kredi desteği ve hibelerinden yararlanabilmeleri amacıyla yapacakları son ismim iş planı meydana getirmek olacaktır.
Bu aşamaya gelen şahıslar, İnternet üzerinden araştırmalarını detaylı bir şekilde gerçekleştirdikleri vakit karşılarına genellikle bu planların yalnızca eksperler doğrulusunda hazırlanacağı gibi bulgular çıkmaktadır. Öncelik ile bilmelisiniz ki, iş planı hazırlamak amacıyla rastgele bir ekspertize başvurmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Size vereceğimiz bilgiler ile birlikte dosyanızı kendiniz hazırlayabilir, ek ücretten bu şekilde kurtulabilirsiniz.
Kosgeb İş Planı Nasıl Hazırlanır?
Siz, iyi bir şekilde dosya hazırlayacağınıza ve gerekli ihtiyaçlarınızın analizlerini başarılı bir şekilde yapacağınıza güveniyorsanız ve gerçekleştireceğiniz işi de her ayrıntısı ile biliyorsanız, bu halde kendiniz de luzmeden belgeleri hazırlayabilirsiniz. KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır hususunu şimdi dirayetlendirmeye başlayacak olursak, bu planı 3 değişik bölgeden oluşturmanız gerektiğini söyleyebiliriz.
KOSGEB İş Planı Hazırlama Süreci
İş planı hazırlarken, ilk bölgede kendinizden bahsetmeniz lüzmedecektir. Burada, ad soyadı ve bunun gibi bulgularınız, varsa ortaklarınızın verileri ve son olarak da hangi sektörde hangi işi gerçekleştireceğinizi yazmanız lüzmetmektedir. En kısa seksiyon olan bu alanı atlattıktan sonra ikinci kısma geçebilirsiniz. KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır hususu ile alakalı en ilgi edilmesi gereken nokta ikinci seksiyondur.
Çünkü, burada değinmeniz lüzumen fazlası nokta bulunuyor ve şunların tamamı da hukuki yönden bilinmesi lüzumen hallerdir. Başlangıç olarak işletmenizin ayrıntılı anlatımını, insanlara ne gibi yarar kazandıracağını, istihdam amacıyla ne gibi katkı sağlayacağını, hukuki gerekliliklerin neler bulunduğunu, hukuki yönden ne gibi ismimler atılması lüzumluluğunu, işletme kurulum giderlerini ya da gereksinim duyacağınız bütün detayları burada yazmanız luzmedecektir.
Kosgeb iş planı son evresinde ise, Kosgeb doğrulusunda ne kadar destek alabilmek istediğinizi yazmanız lüzmedecektir. Fakat, bunun amacıyla lüzumlu tutarları ayrı ayrı seksiyonlarda ele almalısınız. İş kurulumu amacıyla talep ettiğiniz giderler, ham madde ya da ara mal olarak alacaklarınız amacıyla ne kadar desteğe gereksinim duyduğunuzu, bu şekilde sınıflandırarak yazmalısınız.
Kosgeb dosyanızı nasıl hazırlamanız gerektiği konusunda edindiğiniz bu bilgiler ile artık herhangi bir aracı veya danışmana gerek kalmadan kendi dosyanızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Leave a Reply